Bestrooi de stukken kip met zout en peper.
Verhit de olie, bak de kip in 2 porties rondom bruin en schep de kip uit
de pan.
Bak de sjalotjes in het achtergebleven braadvet bruin, voeg de tenen
knoflook toe en bak ze omscheppend mee.
Temper het vuur, leg de kip terug in de pan en bestrooi met de
dragonblaadjes.
Blus af met de azijn en de sherry, breng het geheel tegen de kook aan en
laat de kip op laag vuur 45 minuten stoven; keer hem halverwege.
Schep de kip, de sjalot en de knoflook in een warme schaal.
Laat het braadvocht inkoken en roer er de crème fraîche
door.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus over de kip en garneer met dragon.
Lekker met krielaardappeltjes met groene kruiden en verse doperwtjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |